Solceller Villa

GoSoL Energi

 

 

Solceller för villor och fritidshus

Över 30 000 solcellssystem

I Sverige står Villor och Fritidshus för den största ökningen av solceller. Idag har över 30 000 hushåll installerat solceller på sina bostäder. Detta beror till stor del på att privatbostäder har bäst lönsamhets-incitament att installera solceller, men det beror också på att hushåll i Sverige traditionellt är drivande och framåtsträvande vad gäller teknik och samhällsutveckling. Undersökningar utförda av Energimyndigheten visar på att över 50 procent av svenska hushåll kommer att äga en egen solenergianläggning inom tio år.

Villor och Fritidshus är till antalet även GoSoL Energi:s största kundgrupp. Sammanlagt har vi installerat över 400 st solcellsanläggningar på Villor och Fritidshus. Vi har god erfarenhet från att lyssna in kundens individuella önskemål om till exempel utseende. Vi börjar alltid med att ta fram underlag för dimensionering tillsammans med dig. Vi hjälper dig med administrativa frågor såsom ansökan om stöd och bygglov – från inledande kontakt, under installationsprocessen och vidare genom hela anläggningens livstid.

Solceller & Ekonomi

Återbetalning och Lönsamhet

Att installera solceller på din Villa eller Fritidshus är en säker och lönsam investering. Normalt har din solcellsanläggning återbetalat sig på mindre än 10 år och efter det har du trygg och gratis elproduktion i minst ytterligare 20 år. Försäljningsstatistik visar på att din solcellsanläggning även ökar värdet på din fastighet, samtidigt som du sänker dina driftskostnader och bidrar till en grönare framtid. Som privatperson kan du nyttja ROT-avdrag motsvarande 9 procent av totalkostnaden när du investerar i en solcellsanlägggning.

Intäkterna från din egenproducerad solel består av flera delar. Den solel som du använder själv (Egenanvänd El) innebär besparing motsvarande vad det skulle kosta att köpa motsvarande el, dvs spotpris, överföringsavgift, kostnad för elcertifikat, energiskatt och moms. Den överskottsel som matas in till elnätet (Såld El) har ett värde motsvarande det pris ditt elhandelsbolag köper din solel för plus ersättning för nätnytta och den skattereduktions du får som mikroproducent per såld kWh upp till 30 000 kWh/år.

Solcellssystem från GoSoL

Komplett och Nyckelfärdigt

Ett solcellssystem utgörs av flera fristående komponenter och produkter som ska monteras och installeras till ett optimalt fungerande solcellssystem. Vårt erbjudande Komplett och Nyckelfärdigt innebär att vi tar ansvar för helheten. När du beställer ett solcellssystem från GoSoL Energi beställer du inte bara de fristående komponenterna, produkterna och arbetskraft. Du beställer ett optimalt projekterat och dimensionerat solcellssystem med funktionsgaranti.

Vi tar helhetsansvar för alla produkter, montagematerial, takmontage, elinstallation samt planering och rapportering såsom anmälan till nätägaren. Vi finns tillgängliga för att svara på dina frågor både före och efter färdigställd installation. Som tillägg erbjuder vi laddinfrastruktur, energimätning och batterilagring. Vi vet att våra kunder har ett intresse av att optimera och integrera sin energianvändning med hänsyn till såväl fastighetens som elbilens behov. 

Referenser

Se lite av våra tidigare projekt

Vi tror att nöjda kunder ger nya kunder. Sedan starten har vi installerat över 400 st solcellssystem med en sammanlagd installerad effekt på över 5 MW. Vi har bra erfarenhet av såväl småskaliga som storskaliga solcellsinstallationer.

Skåne 8 kWp

Solcellssystem:
24 st 325W Premiumpaneler
Växelriktare: SolarEdge
Installerad effekt: 7,8 kWp
Elproduktion: 7 000 kWh/år

Västra Götaland 14 kWp

Solcellssystem:
44 st 325W Premiumpaneler
Växelriktare: Fronius Symo
Installerad effekt: 14 kWp
Elproduktion: 13 500 kWh/år

Stockholm 20 kWp

Solcellssystem:
51 st 390W Premiumpaneler
Växelriktare: Huawei
Installerad effekt: 19,9 kWp
Elproduktion: 18 500 kWh/år

Kompletta & Nyckelfärdiga

Solcellspaket

Varje solcellsanläggning är unik och skräddarsys med hänsyn till dina och fastighetens behov. Angivna priser på våra solcellspaket är preliminära och medräknat Grönt ROT-avdrag motsvarande 15 procent av totalkostnaden. Med vår solcellskalkylator kan du mer detaljerat beräkna din solcellsanläggning.

Stor Villa 15 kWp

Takyta 100 kvm
138 500 kr
  • inkl. Grönt ROT-avdrag
  •  
  • Komplett och Nyckelfärdigt inkluderande Helsvarta Premiumpaneler med hög verkningsgrad och Strängväxelriktare. Installerad effekt 15 kWp. Förväntad elproduktion ca 15 000 kWh/år. Återbetalningstid ca 7 år. kan installeras på alla tegeletak, plåttak och platta tak.

Läs mer om vår arbetsprocess

Vi på GoSoL Energi hjälper dig hela vägen, från idéstadie till försäljning av din egenproducerade solel.

  Vi levererar och installerar

Expert på Solceller
Komplett & Nyckelfärdigt

Vi projekterar och installerar solcellsanläggningar till villor, lantbruk, bostadsrättsföreningar och kommersiella byggnader.

Expert på
solceller

Vi levererar och installerar. Komplett och nyckelfärdigt. Kontakta oss redan idag för mer information.

KONTAKT

GOSOL ENERGI AB

Org.nr. 559160-8277

Email: info@GoSol.se

Växel: 010-175 52 00

© GOSOL ENERGI AB 2020