Guider och råd

Här hittar du guider och råd gällande solceller, batterier, ladd-infrastruktur samt tillhörande stöd- och balanstjänster.

Artiklar

Vi är ingenjörer och tekniker som drivs av teknikutveckling och en framtidsvision där samhället ställt om till 100 procent förnybar energi och en elektrifierad transportsektor. Vårt mål är att du som kund ska få den bästa möjliga solcellsanläggningen. Både vad gäller layout, teknisk prestanda och ekonomisk lönsamhet. Projektering samt specificerade produkter är valda med hänsyn till fastighetens specifika förutsättningar. Har du egna idéer eller önskemål? Vi är lyhörda och har god erfarenhet från att lyssna in specifika önskemål så att solcellsanläggningen även blir anpassad efter dina unika behov och önskemål.

Vad är IMD?
Gemensamhetsel och/eller IMD syftar till att få ner kostnaderna för elabonnemang och elnätsavgifter. Vid införande av IMD slås alla lägenhets-abonnemang ihop och ersätts med ett gemensamt abonnemang för hela fastigheten.
Hållbarhet och solceller
Solceller har inga rörliga delar som slits ut eller kan gå sönder. Detta innebär att solceller är väldigt hållbara och långlivade. Under en solcellsanläggnings livslängd bidrar den med flera miljöfördelar.
Ferroamp
Ferroamp systemet med en central EnergyHub är revolutionerande. Energyhuben kopplar ihop likströmsapplikationer såsom solcellspaneler, laddboxar och batterier med fastighetens befintliga växelströmsnät.
Hur dimensioneras ett solcellssystem?
Ett solcellssystem utgörs av flera fristående komponenter och produkter som ska monteras och installeras till en optimalt fungerande helhet. Komplett och nyckelfärdigt innebär att vi tar ansvar för helheten.
Grönt skatteavdrag
Från och med den 1 januari 2021 kan du få skattereduktion när du anlitar ett företag för installation av grön teknik. Skattereduktion ges för installation av nätanslutna solcellssystem, batterier och laddboxar.
Energideklaration
Ditt hus eller lägenhets energiprestanda är nära sammanlänkat med såväl din privata ekonomi som den globala miljön. I Sverige så används över 100 TWh varje år av fastighetssektorn till uppvärmning och hushållsel.
Vem får installera solceller?
Installation av solcellssystem är en elinstallation och får endast utföras av ett auktoriserat elinstallationsföretag. Ett auktoriserat elinstallationsföretag ska vara registrerat hos Elsäkerhetsverket.
Montageledare på GoSol Energi
Vad är viktigt att tänka på när du monterar solceller på ett villatak? Läs GoSol Energi:s montageledare Anders Eriksson svar på några av de vanligaste frågorna och guidar dig i vad som är viktigt att tänka på.
Val av solcellspaneler
Att välja vilka solcellspaneler som ska installeras är inte enkelt utan kräver bra förståelse och noggrann analys. Solcellspanelerna ska producera el med hög verkningsgrad i minst 25 år vilket ställer höga krav på kvalité.
För- och nackdelar Stöd- och balanstjänster
Frekvensstabilitet handlar om kraftsystemets förmåga att upprätthålla en stabil frekvens efter en störning i balansen mellan produktion och förbrukning, vilket ger olika för- och nackdelar med Stödtjänster och Balanstjänster
Vilka Stödtjänster, Balanstjänster och Flextjänster finns det?
Idag finns det olika tjänster att välja bland. Vi på Gosol Energi har valt att samarbeta med CheckWatt, Flower, Greenly och Varberg Energi.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss med dina frågor genom att att använda vårt kontaktformulär. Du kan också ringa till vår telefonväxel: 010-175 52 00