Energikunskap

Att investera i en solcellsanläggning och/eller energilagring är en stor investering. Här försöker vi samla värdefull information så du kan fatta det bästa beslutet.

Komplett och Nyckelfärdigt

Ett solcellssystem utgörs av flera fristående komponenter och produkter som ska monteras och installeras till ett optimalt fungerande solcellssystem. Vårt erbjudande Komplett och Nyckelfärdigt innebär att vi tar ansvar för helheten. När du beställer ett solcellssystem från GoSoL Energi beställer du inte bara de fristående komponenterna, produkterna och arbetskraft. Du beställer ett optimalt projekterat och dimensionerat solcellssystem med funktionsgaranti. Vi finns med dig genom hela processen, från förstudie till färdiganmälan och försäljning av producerad solel.

Så här går det till

Du beställer enkelt din nyckelfärdiga energilösning genom att acceptera offertförslag från din solcellsprojektör. Efter beställning kommer vårt installationsteam granska underlaget och säkerställa att allt är i ordning inför installationen. När granskningen är klar, skickar vi en bekräftelse till dig om att allt har kontrollerats och godkänts. Granskning och bekräftelse ska säkerställa kvalitet och säkerhet. Efter din beställning påbörjar vi planering, leverans och installation av din energilösning. Här kan du läsa mer om processen från beställning till färdigställd installation och försäljning av egenproducerad el.

Frågor och svar

För att dimensionera och projektera en solcellsanläggning behövs underlag och fastighetsuppgifter för den fastighet som solcellsanläggningen ska installeras på. Uppgifter om fastighetens elförbrukning behövs för att optimera storleken på solcellsanläggningen med hänsyn till skatteregler för förnybar elproduktion och mikroproducenter. Information om fastighetens energiprofil används för att uppskatta andelen egenanvänd el och andelen såld el. Fastighetens huvudsäkring avgör hur stor solcellsanläggning som kan installeras utan att behöva säkra upp. Taktyp, taklutning och takarea används både för att fastställa layout, antal och storlek på solcellspanelerna samt för att besluta vilket montagesystem som ska användas för att montera solcellspanelerna på taket. Här kan du få svar på den vanligaste frågorna.

Vi är experter

Du ska känna dig trygg när du beställer en installation från Gosol Energi. Vi är säkra på vår kompetens och våra produkter varför vi normalt fakturerar majoriteten av kostnaden efter slutförd installation och färdiganmälan till nätägaren. Som certifierad solcellsinstallatör och auktoriserad elinstalltör, har vi ett utarbetat egenkontrollprogram som säkerställer att alla medarbetare har relevant kompetens samt att alla installationsmoment utförs korrekt. Vår kompetens sträcker sig längs hela kedjan, från inledande förstudier till installation och service av solcellsanläggningar. Här har vi samlat guider och annan kunskap som kn vara intressant för dig som överväger att investera i en solcellsanläggning och/eller batterilagring.

Läs mer om våra tjänster

Vårt mål är att du som kund ska få den bästa möjliga solcellsanläggningen. Både vad gäller layout, teknisk prestanda och ekonomisk lönsamhet. Projektering samt specifierade produkter är valda med hänsyn till fastighetens specifika förutsättningar. Har du egna idéer eller önskemål? Vi är lyhörda och har god erfarenhet från att lyssna in specifika önskemål så att solcellsanläggningen även blir anpassad efter dina unika behov och önskemål.

Prova vår solcellskalkylator

Testa dina förutsättningar att installera solceller. Beräkna uppskattad elproduktion, investeringskostnad samt återbetalningstid online.