Svensk Solenergi

Vad är viktigt att tänka på när du ska investera i en solcellsanläggning?

Fem tips för Läs mer om våra tjänster

Vårt mål är att du som kund ska få den bästa möjliga solcellsanläggningen. Både vad gäller layout, teknisk prestanda och ekonomisk lönsamhet. Projektering samt specifierade produkter är valda med hänsyn till fastighetens specifika förutsättningar. Har du egna idéer eller önskemål? Vi är lyhörda och har god erfarenhet från att lyssna in specifika önskemål så att solcellsanläggningen även blir anpassad efter dina unika behov och önskemål.

1. Värdera kvalitet vid val av solcellsanläggning

En solcellsanläggning ska producera mycket el under lång tid. Därför är det klokt att fokusera mer på kvaliteten än på priset. Kontrollera att leverantörerna har inkluderat kostnader för en säker arbetsmiljö och fråga hur de säkerställer god kvalitet i utförandet.

2. Ta referenser

Du bör alltid ta referenser för att kontrollera att företaget gör ett säkert och bra jobb, och att hela processen fungerar smidigt och professionellt. Du kan också ta del av leverantörsomdömen på jämförelsesajter.

3. Anlita ett medlemsföretag med certifierade montörer

Svensk Solenergis medlemsföretag har alla skrivit under vår uppförandekod. Hos medlemsföretagen finns tusen certifierade montörer med stor erfarenhet av installation av solceller. På Svensk Solenergi kan du se om det företag du anlitar har certifierade montörer.

4. Be om dokumentation

Installatören är skyldig att lämna över en komplett dokumentation av installationen till dig, och ska alltid genomföra en egenkontroll av arbetet. På Svensk Solenergi finns riktlinjer om slutdokumentation vid installation av solceller hos privatperson.

5. Fundera ett extra varv kring besiktning

Har du ett äldre tak? Då kan det vara en god idé att låta besiktiga det innan du tar in offerter på installationen. Du kan även anlita en opartisk besiktningsperson. På vår hemsida hittar du personer med stor erfarenhet av besiktning av solcellsanläggningar.

Fem tips Läs mer om våra tjänster säkra installationer

Många kunder undrar vad de ska tänka på innan de köper en installation av solceller. Gosol är medlem i Svensk Solenergi som tagit fram en lista med fem tips för en säker solcellsinstallation.

Kontakta oss

Kontakta gärna oss med dina frågor genom att att använda vårt kontaktformulär. Du kan också ringa till vår telefonväxel:
010-175 52 00.